Brutăria despre care nu vorbește nimeni, pentru că face prea mult bine

Alexandru Ichim / 04 feb 2020 / 08:50 Salveaza PDF Comentarii

O familie dintr-un sat din România a deschis o brutărie pentru a face mult bine. Sute de persoane sunt ajutate prin intermediul unui mic ONG. 

O familie de localnici din Trușești, județul Bototșani, au deschis o brutărie în care a angajat numai persoane din medii defavorizate, iar cu banii obținuți din vânzări ajută și alte persoane nevoiașe din sat și nu numai. Acțiunea de caritate se desfășoară prin intermediul unui ONG, scrie Adevărul.ro

Povestea brutăriei sociale a început în 2012 la Trușești, acolo unde sărăcia și lipsa de perspectivă a oamenilor sunt mari probleme, mai precizează sursa citată. În localitate trăiesc mulți oameni fără venituri, dar și mulți bătrâni singuri. Astfel că soţii Petru şi Loredana Pădureţ-Nechifor, care lucrează în asistență socială au decis să deschidă o brutărie prin care să îi ajute și pe alții. Totul a fost posibil prin  Proiectul "RURES - Spaţiul Rural şi Economia Socială în România", implementat de Fundaţia "Soros".

În 2013 s-a deschis ”brutăria socială”

 

Până la realizarea brutăriei drumul nu a fost unul ușor. Au găsit o grădiniță dezafectată, au cerut ajutor de la primărie și au demarat procedurile de amenajare. În 2013, brutăria a devenit funcțională. 

Toţi banii câştigaţi din vânzarea pâinii, colacilor şi cozonacilor, sunt folosiţi strict pentru plata personalul, cheltuielilor dar mai ales pentru ajutorarea săracilor din comună. Asociaţia a reuşit să ajute peste 500 de nevoiaşi, mai precizează sursa citată. Spre exemplu, din banii obținuți din pânie sunt ajutate 25 de copii primesc meditații gratuit la română și matematică. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27