BREXIT de Halloween. Guvernul britanic, LOVITURĂ pentru Parlament. Anunțul ministrului de Externe, Dominic Raab

Brexit
Brexit

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a precizat, într-un interviu pentru BBC, faptul că Guvernul britanic are numărul de voturi necesare în Camera Comunelor din Parlament, pentru a vota acordul pentru Brexit și ieșirea țării din UE la data de 31 octombrie.

Acesta i-a spus într-un interviu acordat lui Andrew Marr, prezentator BBC, că este sigur că Marea Britanie va pleca de Halloween, pe 31 octombrie, fără a fi nevoie de o prelungire a datei Brexitului.

De asmenea, ministrul Michael Gove a declarat la Sky News faptul că:

'Vom ieşi (din Uniunea Europeană - n. red.) până la 31 octombrie. Avem mijloacele şi capacitatea de a face a asta', a declarat televiziunii Sky News ministrul Michael Gove, însărcinat cu pregătirile în vederea unui Brexit fără acord. 'Scrisoarea a fost trimisă deoarece parlamentul a cerut să fie trimisă (...) însă parlamentul nu poate schimba decizia premierului, parlamentul nu poate schimba politica sau hotărârea guvernului', a insistat el.

De fapt, Johnson i-a trimis preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, trei scrisori. Prima, o notă din partea ambasadorului britanic la UE, în care explică faptul că guvernul nu face altceva decât să respecte legea; a doua - o fotocopie nesemnată a textului pe care a fost obligat să îl scrie conform aşa-numitei Legi Benn; şi a treia - o scrisoare în care prim-ministrul declară că nu doreşte o amânare.

'Am arătat clar de când am ajuns prim-ministru şi am explicat clar din nou, astăzi, parlamentului punctul meu de vedere şi poziţia guvernului, conform cărora o nouă amânare ar dăuna interesului Regatului Unit şi al partenerilor noştri din UE, precum şi relaţiilor dintre noi', arată ultima scrisoare. Tusk a confirmat că a primit mesajul lui Johnson şi a scris în reţeaua Twitter că urmează să se consulte cu liderii Uniunii Europene privind reacţia la semnalele de la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel