Braşov: Primarul din Zărneşti vrea să construiască o creşă; nu mai există una în localitate de peste 30 de ani

Primăria oraşului Zărneşti încearcă să identifice surse de finanţare europeană pentru construirea unei creşe, în caz contrar, proiectul, estimat la o valoare de 3,2 milioane de lei, urmând să fie realizat din fonduri de la bugetul local, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Alexandru Igrişan, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, singura creşă din localitate a fost închisă după 1989, iar de 30 de ani nu s-a mai construit alta, ceea ce reprezintă o problemă pentru părinţii care au copii cu vârste între 1 şi 3 ani şi nu au cu cine să-i lase în timpul serviciului.

Alexandru Igrişan a precizat că administraţia, prin Consiliul Local, va trebui să cumpere un teren, deoarece oraşul nu deţine unul corespunzător, sumele necesare urmând să se adauge costului estimat al construcţiei.

Creşa va avea 50 de locuri, clădirea urmând să fie, potrivit normativelor în vigoare, ridicată pe un singur nivel, cu o amprentă la sol de 800 de metri pătraţi.

Igrişan a subliniat că îşi doreşte demararea proiectului anul viitor, când ar trebui să se finalizeze şi o altă investiţie, foarte importantă pentru comunitatea zărneşteană, reabilitarea şi extinderea Bazei Sportive Torpedo. În cazul acestui proiect, gestionat de CNI, începerea lucrărilor întârzie deoarece, la prima licitaţie lansată pe SICAP, nu s-a prezentat niciun ofertant. În prezent, o nouă procedură este în derulare şi ar fi doi ofertanţi, edilul din Zărneşti exprimându-şi speranţa ca, cel mai târziu la începutul anului viitor, să înceapă lucrările. Valoarea acestui proiect este de 18 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel