Braşov:Primăria Codlea şi Garda de Mediu desfăşoară controale pentru a-i depista pe poluatori;un agent economic, sancţionat

Reprezentanţii Primăriei municipiului Codlea, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Braşov, desfăşoară, de la începutul lunii, o serie de controale la agenţii economici care funcţionează în localitate pentru depistarea surselor de poluare, în condiţiile în care aparatura montată de instituţie în cadrul proiectului Puls Eco a detectat valori de până la şase ori mai mari la anumiţi indicatori, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul cu atribuţii de primar, Mihai Câmpeanu, citează Agerpres.

Conform edilului din Codlea, deocamdată nu s-a identificat "punctual" sursa poluării, însă a fost depistat un agent economic cu probleme privind funcţionarea, care a fost sancţionat de Garda Mediu.

"Mesajul pe care vrem să îl transmitem este toleranţă zero faţă de poluatori, indiferent dacă au sau nu autorizaţie de mediu", a precizat Câmpeanu.

Acesta a adăugat că în următoarea şedinţă a Consiliului Local va solicita aleşilor să aprobe alocarea de fonduri pentru realizarea unui studiu, de către specialişti, şi întocmirea unei strategii în domeniul combaterii poluării în municipiu, menţionând că una dintre măsuri trebuie să fie instalarea unor perdele forestiere în zonele industriale.

Şeful Gărzii de Mediu Braşov, Mircea Paraschiv, a precizat, în aceeaşi conferinţă de presă, că sancţiunea impusă respectivei societăţi comerciale a constat într-o amendă de 50.000 de lei, principalele probleme constatate ţinând de nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu. Conform lui Paraschiv, este a doua amendă aplicată în acest an respectivei societăţi comerciale, după ce, în februarie, unitatea a mai fost sancţionată cu 40.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu.

Paraschiv a spus că, în perioada imediat următoare, Garda de Mediu va monta aparatura proprie pentru a efectua măsurători la agentul economic în cauză, acestea fiind necesare în condiţiile în care aparatul folosit de Primărie este unul neomologat, chiar dacă senzorii acestuia sunt certificaţi.

Viceprimarul Erwin Albu a nominalizat agentul economic cu pricina, acesta fiind Sinef SA, care funcţionează în Codlea de la începutul anului, şi a precizat că a solicitat conducerii societăţii să-şi suspende activitatea până la remedierea problemelor constatate. Conform lui Albu, reprezentanţii firmei au admis că există o problemă legată de fluxul tehnologic, însă au precizat că au în derulare un contract pentru achiziţionarea unui utilaj necesar remedierii problemei.

Potrivit lui Albu, Codlea se mai confruntă şi cu alte surse de poluare, în afară de cea industrială, una fiind traficul de pe DN 1, dar şi depozitarea în locuri nepermise a deşeurilor.

Dacă în primul caz soluţia ar fi o centură ocolitoare a municipiului, pentru care în prezent se derulează procedurile de achiziţie pentru un nou studiu de fezabilitate (cel vechi datând din 2008), pentru problema depozitării necontrolate a deşeurilor, municipalitatea din Codlea intenţionează să achiziţioneze camere de supraveghere, care ar urma să fie amplasate în zonele depistate ca fiind preferate de cei care fac, în mod repetat, acest lucru, au explicat cei doi viceprimari.

Conform şefului Gărzii de Mediu Braşov, în prezent, trei potenţiali poluatori - agenţi economici - din Codlea sunt în atenţia instituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel