Bogdan Chirieac: TVA split, o crimă economică. Teodorovici, absurd să-l sancționezi

Zi decisivă pentru senatorul PSD Eugen Teodorovici, după ce în Comisia de buget  legea "split TVA" a fost modificată, astfel încât să se aplice doar pentru companiile care au contracte cu statul. Totodată, Comisia de buget din Senat a decis, marţi, eliminarea majorării accizei la carburanţi, fapt ce i-a adus un val de critici din partea lui Liviu Dragnea. 

Teodorovici urmează să dea o serie de explicații, vineri,  la  reuniunea Comitetului Executiv Naţional, social democrații urmând să ia o decizie dacă fostul ministru al Finanțelor va fi sau nu sancționat.

Într-o intervenție la România TV, analistul Bogdan Chirieac, întrebat despre semnalele potrivit cărora ar mai exista trădători sau persoane care ar mai avea și alte interese în PSD în afara programului de guvernare, a declarat  că "este o diferență fundamentală între trădarea dintr-un partid și o acțiune economică responsabilă. TVA split este o crimă economică. Eugen Teodorovici le-a spus în Comisia de la Senat  că se face ceva greșit.
 
Este absurd să-l scoți pe Teodorovici din partid, să-l sancționezi pe linie de partid, fiindcă acesta a luat o decizie tehnică, corectă în acest moment, a declarat Bogdan Chirieac.
 
"Orice conducător din PSD se întărește atunci când mai scurtează pe unul sau pe altul de cap. Domnul Dragnea s-a întărit atunci când l-a scos afară din partid pe domnul Victor Ponta, dar când scurtările de cap se fac pe motive aberante, atunci liderul nu se întărește, dimpotrivă, slăbește".
 
[citeste si]
 
Referitor la declarația liderului PSD, care a afirmat că Teodorovici este o altă problemă, invocând că a beneficiat de susținere în momentul în care a fost numit în fruntea Comisiei de buget a Senatului, fiind vorba de un mesaj subliminal, Chirieac a mai spus că acesta "este un mesaj direct, prin care domnul Dragnea își exprimă nemulțumirea față de domnul Teodorovici. Numai că domnul Teodorovici a trecurt de partea poporului, adică a domnului Dragnea atunci când s-a pus problema răsturnării Guvernului Grindeanu, iar acum, repet, este o decizie tehnică, Teodorovici făcând un serviciu PSD.
 
TVA split va crea haos în activitatea economică a României. Oricum, mai mult de o lună nu poate să țină, în luna aceea vor fi mai multe falimente, după care ministrul Finanțelor va fi dat în șuturi afară, dar asta  nu va rezolva problema".  
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel