Bogdan Chirieac, semnal de alarmă:"Justiția nu funcționează"

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că guvernul Grindeanu ar trebui să modifice fundamental Codul penal și de procedură penală, deoarece în România justiția nu funcționează ca sistem. Declarația a fost făcută la emisiunea Deschide lumea, de la Realitatea tv.

"Justiția în România nu funcționează, nu am nicio îndoială când vă spun acest lucru, ca sistem. Că sunt oameni care își fac datoria, judecători, procurori, în diverse situații, da sunt. Că sunt asociații ale magistraților cu niște lideri, zic eu, chiar semnificativi, și responsabili, și doamna Gârbovan, și doamna Baltag, și șeful asociației procurorilor, domnul profesor Sima, dar justitia nu funcționează, sub nicio formă. Apropo de justiția timorată de care se vorbește,  înafară de președinte, justiția a încarcerat până acum absolut pe toată lume, de la prim ministru în jos, și se mai pregătesc și alții", susține Bogdan Chirieac. 

Din acest motiv, analistul politic consideră că guvernul Grindeanu trebuie să modifice "fundamental" Codurile, mai ales dacă se va face prin asumare politică, în acest fel Opoziția având posibilitatea să introducă moțiune de cenzură.

"Înțeleg că fostul ministru al Justiției, doamna Raluca Prună, care a avut o funcție foarte importantă la Bruxelles înainte să fie ministru, a modificat printr-o ordonanță de urgență 192 de prevederi din Codul penal. Așadar, guvernul de tehnocrați a modificat printr-o ordonanță de guvern 192 de prevederi fără nicio dezbatere", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel