Blaga: România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci la Corlăţean

Aflat, sâmbătă la Iași, Vasile Blaga, a declarat că România nu trebuie să renunţe la aderarea la spaţiul Schengen, ci la ministrul de Externe, Titus Corlăţean, care a făcut declaraţii "iresponsabile".

 "Este o declaraţia iresponsabilă a domnului Corlăţean. Nu în termenii ăştia se pune problema. România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci trebuie să renunţe la Corlăţean", a afirmat Vasile Blaga.

 El a spus că România a cheltuit deja o mulţime de bani pentru a îndeplini condiţiile aderării la spaţiul Schengen, însă USL a dat ocazia statelor europene, prin atacarea statului de drept vara trecută, să aibă motive să lege MCV de intrarea în Schengen.

 "Am cheltuit din bani europeni şi din bani publici peste 1,3 miliarde euro pentru a ne securiza frontierele. Am avut cea mai mare facilitate Schengen din istoria Uniunii Europene, respectiv 670 milioane de euro, pe care i-am absorbit toţi. S-au adăugat 500 de milioane de euro din bugetul de stat pentru contractul EADS, plus 300 de milioane de euro reprezentând fonduri de preaderare, pe PHARE. Din păcate, este legată în mod incorect aderarea la Schengen de MCV. Dar aici vinovat e USL, pentru că le-a dat acestor state în vară, când au atacat statul de drept, ocazia să aibă motive să lege MCV de intrarea în Schengen", a spus Vasile Blaga.

 Reacția lul Blaga vine în urma declarației ministrului de Externe,Titus Corlăţean, care a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel