Birchall, la Ambasada Croaţiei: România, pregătită să sprijine Președinția croată

Ana Birchall
Ana Birchall

"Am fost onorată să particip în această seară la recepția oferită de Ambasada Croației la București cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Croația. Cu această ocazie am transmis mesajul de felicitare din partea Guvernului României și a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și am evidențiat dinamica pozitivă a relațiilor româno-croate din ultimii ani în toate domeniile", transmite Ana Birchall, ministrul Justiţiei.

"Totodată, am subliniat importanța cooperării în mai multe domenii sectoriale cu potențial ridicat și am exprimat încrederea noastră față de acest moment oportun pentru reprezentanții mediului de afaceri din ambele țări de a profita de ocazie și de a crește potențialul de cooperare, în beneficiul reciproc al economiilor și al popoarelor noastre.

De asemenea, am arătat că deținerea și exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru prima dată de către România și Croația – ca membri ai aceluiași Trio – a contribuit la un dialog consolidat și substanțial la nivelul UE, bazat pe valorile și principiile democratice comune, pe proiecte promovate împreună și pozițiile similare cu privire la consolidarea proiectului european. Obiectivul nostru principal este o Europă mai puternică, mai unită și mai competitivă, iar România este pregătită să sprijine Președinția croată a Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2020.

Mulțumesc E.S. domnul Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croația în România, pentru invitație și pentru un eveniment reușit!", a mai transmis Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel