Berlinala 2023. Numărul record de filme prezente la Festivalul de la Berlin marchează revitalizarea industriei post-Covid

Foto Pexels
Foto Pexels

Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin marchează revitalizarea industriei globale de film după mai mulţi ani de acalmie din cauza pandemiei de COVID-19, a spus Scott Roxborough, un expertul in domeniu, în ajunul festivalului, potrivit Reuters. 

În timp ce vedetele care vor defila anul acesta pe covorul roşu - printre care Fan Bingbing din China, Sean Penn, Steven Spielberg şi Anne Hathaway - vor atrage toate privirile, competiţia pentru vizibilitatea în cadrul evenimentului paralel European Film Market va transforma Berlinala într-un reper al calendarului global cinematografic.

După o acalmie de trei ani din cauza pandemiei, volumul de filme care îşi caută distribuitori sau finanţare este la un nivel record - 827 de filme din 121 de ţări încercând să atragă atenţia a 1.168 de buyeri, potrivit festivalului.

Industria filmului a început să se revitalizeze

Industria filmului a început să depăşească pandemia şi să se revitalizeze, a spus Roxborough, şeful biroului european al Hollywood Reporter. Aici, la Berlin, vedem cu adevărat primele semne ale viitorului cinematografiei.

Înfiinţat în oraşul divizat în perioada Războiului Rece, Festivalul de Film de la Berlin a avut întotdeauna o componentă politică, mai accentuată anul acesta când se împlineşte un an de la invazia Rusiei în Ucraina sau în contextul protestelor antiguvernamentale din Iran.

Deşi filmele finanţate de guvernele rus şi iranian sunt interzise în festival...

Deşi peliculele finanţate de guvernele rus şi iranian sunt interzise în festival, mai multe filme despre Ucraina şi Iran au fost incluse în program, printre acestea Superpower, un portret al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, realizat de Sean Penn şi Aaron Kaufman şi filmat în perioada când tancurile ruseşti intrau în Ucraina în urmă cu un an.

Festivalul va marca revenirea actriţei Fan Bingbing pe marele ecran în pelicula Green Night, povestea a două femei forţate să-şi poarte singure de grijă în lumea interlopă din Seul. Una dintre cele mai mari vedete din China, absenţa ei prelungită a stârnit speculaţii potrivit cărora ar fi căzut în dizgraţia liderilor chinezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel