Beijing. Al doilea cod roșu de poluare al aerului în această lună

 Beijing-ul a decretat vineri al doilea cod roșu de poluare a aerului (nivelul maxim) în decurs de două săptămâni, în așteptarea unui nou val nociv de smog, au anunțat autoritățile din capitala chineză citate de agenția France Presse.

Pentru limitarea acestui nou episod de poluare, biroul municipal responsabil cu mediul a dispus, printre alte măsuri, închiderea de fabrici și circulația rutieră alternativă sâmbătă pentru vehiculele private, în funcție de numărul de înmatriculare.

Codul roșu de poluare este valabil de sâmbătă până marți, potrivit unei note publicate pe site-ul Biroului de Protecție a Mediului din Beijing, în timp ce orașul a profitat vineri după-amiază de un cer albastru strălucitor.

Aceasta este a doua oară când se decretează nivelul de "alertă roșie" de la introducerea în 2013 a sistemului de alertă de poluare, în ciuda mai multor episoade grave de smog, comentează AFP.

Autoritățile au anunțat pentru prima dată la 7 decembrie o alertă roșie asociată cu o serie de măsuri preventive, la câteva zile după ce au fost aspru criticate pentru răspunsul lor considerat insuficient față de un episod foarte grav de smog de la începutul acestei luni.

Densitatea particulelor de 2,5 microni în diametru, deosebit de periculoase pentru sănătate deoarece pătrund adânc în plămâni, a depășit de multe ori 300 de micrograme pe metru cub în timpul alertei roșii de săptămâna trecută, potrivit nivelurilor de referință măsurate de Ambasada SUA.

[citeste si]

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un plafon mediu de numai 25 micrograme în douăzeci și patru de ore.

Beijing-ul a ridicat prima avertizare de cod roșu din această lună la 10 decembrie, vânturile reci din nord dispersând apoi aerul toxic și permițând să reapară un cer albastru și senin.

Și alte orașe din jurul capitalei Beijing au ridicat, de asemenea, nivelul de alertă la codul roșu, a anunțat Biroul Național de Mediu într-o declarație separată, adăugând că a îndemnat guvernele provinciale să pună în aplicare măsuri de urgență pentru a contracara puternica poluare a aerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel