Băsescu: Situaţia ţării nu e dramatică, ci a fondului de pensii. Ticăloşii din politică şi presă care au cumpărat voturi acum ţipă

Basescu inundatii
Basescu inundatii

Aflat în vizită în localitatea suceveană Dorneşti, puternic afectată de inundaţiile de la începutul verii, şeful statului a vorbit despre problemele financiare ale ţării, dar şi despre "ticăloşii" care au contribuit la crearea lor.

Astfel, Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu situaţia ţării este dramatică, şi cea a fondului de pensii, pentru că "un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă". Soluţia? "Aducem bani din altă parte", a spus preşedintele. Fiind întrebat dacă suma necesară de bani va fi luată tot de la Fondul Monetar Internaţional, şeful statului a răspuns că sunt mai multe variante. "Când aplaudaţi când se cumpărau voturi cu dublarea pensiilor vinovat era preşedintele, că nu vrea mărirea pensiilor, când spuneam că nu este sustenabilă", a afirmat acesta. Răspunzând întrebării dacă noii miniştri vor avea capacitatea să colecteze mai mult la fondul de pensii, Traian Băsescu a spus că nu este vorba despre colectare, ci despre resurse financiare. "Cert este că exact ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiiile acum ţipă. Şi dintre oamenii politici, şi din presă", a spus preşedintele.

Întrebat dacă se referă la reprezentanţii PSD, Băsescu a spus că nu se referă numai la PSD, pentru că social-democraţii doar au susţinut în Parlament dublarea pensiilor.  La remarca unui jurnalist că PNL a pierdut alegerile, Băsescu a spus: "Nu suficient faţă de ticăloşiile făcute cu bugetul ţării în 2007 şi 2008".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel