Băsescu pleacă la Bruxelles. Un nou război cu Ponta

libertatea.ro
libertatea.ro

Președintele Traian Băsescu participă miercuri la reuniunea extraordinară a Consiliului European. Una dintre temele centrale discutate la Bruxelles va fi cea a viitorilor comisari europeni. Premierului Ponta a declarat că Băsescu vrea să nominalizeze comisarul european din partea României, deși Guvernul nu i-a dat mandat în acest sens.

Administrația Prezidențială transmite că şeful statului urmează să susţină declaraţii de presă, miercuri, în jurul orei 13.45, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Ce Comisar european va da România. Cine sunt femeile care puteau ocupa postul

Preşedintele Băsescu urmează să participe, de la ora 17.00 (ora României), la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European.

De la ora 19.00 (ora României), şeful statului va participa la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Parlamentul European a votat, marți, noul președinte al Comisiei Europene, în persoana luxemburghezului Jean-Claude Juncker.

Schulz: Echipa lui Juncker pică dacă sunt prea puține femei

Șefii de stat și de guvern vor discuta la Bruxelles despre viitori comisari europeni. Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că "în ceea ce priveşte nominalizarea comisarului european, conform Tratatului de la Lisabona şi legii româneşti, Guvernul nominalizează un comisar. Domnul preşedinte vrea să îl nominalizeze el. Eu nu consider că... şi nu i-am dat acest mandat şi, de acum încolo, este foarte important pentru viitor. Aşa cum se întâmplă şi în Germania, cancelarul Merkel nominalizează comisarul, şi peste tot în Europa comisarul european este desemnat de către Guvern, eu nu am cum să accept ca preşedintele să uzurpe un drept care, de altfel, a fost exercitat de către Tăriceanu în 2007 şi de Emil Boc în 2009". 

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avertizat guvernele naționale că europarlamentarii vor respinge la vot echipa Comisiei Europene dacă aceasta nu include suficiente femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel