Urmărește emisiunea live


Băsescu: Nu putem intra în criză politică din întâmplare

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Traian Băsescu a declarat, la RRA, că deși fiecare partid are obiective legate de Legea educației nu se poate intra ”într-un derapaj de instabilitate politcă pentru întâmplare”.

Preşedintele a apreciat că este vorba despre "un test de anduranţă" pentru coaliţie, dar s-a declarat încrezător că acesta va fi depăşit.

"Aici venim din nou în chestiunea de responsabilitate. Sigur că sunt obiective pe care orice partid le are legat de Legea educaţiei, o lege fundamentală pentru viitorul României. Dar nu cred că putem intra într-un derapaj de instabilitate politică pentru o întâmplare. Trebuie găsite alte forme de a continua încercarea de a da României o lege modernă a sistemului de educaţie", a spus preşedintele.

El a adăugat că trebuie îndeplinite obligațiile care au fost asumate pentru ca România să tragă tranşa următoare de la FMI şi de la UE, în caz contrar credibilitatea țării scade, ceea ce înseamnă împrumuturi la dobânzi mari și pe termne scurte.

"În momentul de faţă, interesul naţional este să avem stabilitate şi să reuşim să îndeplinim obligaţiile pe care ni le-am asumat pentru ca România să tragă tranşa următoare de la Fond şi de la UE. Altfel, pe de-o parte, avem probleme interne, vom avea probleme în a plăti salariile şi pensiile în luna ianuarie. Pe de altă parte, o nerespectare a angajamentelor cu Fondul şi UE înseamnă o depreciere a credibilităţii României, ceea ce înseamnă că vom putea împrumuta bani cu dobânzi tot mai mari şi pe termene tot mai scurte", a mai spus preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel