Băsescu: Iohannis și Kovesi nu sunt vinovați pentru scandalul din jurul procurorului Negulescu

Senatorul PMP Traian Băsescu consideră că nici președintele Klaus Iohannis și nici procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu sunt vinovați pentru scandalul declanșat în jurul procurorului Mircea Negulescu, după apariția în presă a unor înregistrări în care acesta poate fi auzit adresând cuvinte jignitoare.

În opinia fostului președinte Traian Băsescu, problema este că atitudinea procurorului Negulescu nu este una ”unicat în justiția românească, în parchetele din România”. ”Sunt destul de mulți oameni de proastă calitate în toate sistemele", a afirmat Băsescu, prin telefon la B1 TV.

Acesta a explicat și de ce nu a văzut problemele din cadrul acestor instituții de forță în perioada în care a fost președinte: "de unde să le văd? Ar fi trebuit să vină cineva să mi le spună. Sistemele au crăpat după ce am plecat. Probabil bătălia pentru putere cu clasa politică, bătălia pentru putere între instituții au făcut să iasă la iveală și mizeria".

[citeste si]

Totodată, senatorul PMP a mai explicat și de ce președintele Iohannis nu este vinovat pentru această situație: "Trebuie să știți, și nu mă apăr nici pe mine, nici pe președintele Iohannis: oamenii de la vârf sunt numiți de președinți și puțini președinți vor accepta să împartă decizia. Își vor asuma. Dacă au o idee, vor trece și peste avizul CSM și peste alte lucururi și vor numi ce cred ei și-și asumă. Marea problemă nu sunt oamenii de la vârf, că pe ei îi numeri pe degete. Acest procuror Negulescu, și ca el sunt destui, nu este pus de președinte, ci de șeful lui. Sunt sisteme de selecție care funcționează mai bine sau mai prost, dar funcționează extrem de autonom față de președinte", a continuat Băsescu.

Potrivit acestuia, nici Laura Codruța Kovesi nu poate fi văzută vinovată pentru scandalul în care este implicat procurorul Negulescu, pentru că ”la șefii mai mari, ca să ajungă informația, trebuia să ajungă chiar de la cei cu care domnul procuror, în caz că e adevărat, era într-o cârdășie. Nu avea cum să ajungă informația, că erau ca frații!”, a adăugat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel