Băsescu, în dezacord cu CCR privind insulta și calomnia

Băsescu CCR
Băsescu CCR

Preşedintele Traian Băsescu este, în premieră, în dezacord cu CCR. După ce Curtea Constituțională a decis reintroducerea insultei şi calomniei în Codul Penal, șeful statului susține că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afară.

[caption id="attachment_312465" align="aligncenter" width="620"] foto: rtv.net[/caption]

Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei.

"În această zi jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. În România, libertatea presei a fost câştigată cu mari eforturi şi consolidată tot mai mult în ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca faptă penală, a insultei şi calomniei, dar şi prin reuşita tuturor celor care s-au împotrivit adoptării unei legi a presei", se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu, publicat de Administraţia Prezidenţială.

CCR: Insulta și calomnia înapoi în Codul Penal. Ce spune Danileț

"Am susţinut necondiţionat eforturile lor şi cred, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afara lui", continuă șeful statului.

Urările pentru cei din mass-media

Preşedintele le transmite tuturor celor care profesează în mass-media mult succes în activitatea lor, dar şi "multă putere şi tărie de caracter pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea şi să-i subjuge propriilor interese personale".

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei, scrie Mediafax. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel