EXCLUSIV  Băsescu, făcut praf de Banciu. "Nu se poate așa ceva!"

Radu Banciu a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în care a vorbit despre Traian Băsescu.

Realizatorul TV a explicat unde greșește fostul președinte al României. De asemenea, Radu Banciu a vorbit și despre Corneliu Coposu și Ion Rațiu.

"Nu este niciunul pe care să îl apreciez. Nu există niciunul pe care să îl apreciez atât de mult din lumea politică. Nu m-a dat nimeni pe spate. Coposu și Rațiu erau din altă lume, noi nu i-am mai prins, adică nu îi cunoșteam ca politicieni. I-am prins când erau deja pe ultima linie dreaptă. Nici Rațiu, dar nici Coposu nu au făcut mare politică în România postdecembristă. După ce a fost învins în '90, Rațiu s-a retras. Nu au influențat politica postdecembristă. Au fost politicieni interesanți ca doctrină, dar nu ca realizări", ne-a spus Radu Banciu.

[citeste si]

"Despre Traian Băsescu ce pot să spun... se vede acum ce calitate de politician avea. Am susținut acest lucru, că a fost cel mai bun politician al generației lui, omul care s-a adaptat cel mai bine funcției. El nu era un politician înnăscut, el având altă meserie, dar el a învățat foarte repede pe parcurs. Avea inteligența nativă. Nu este un tip cult, evident, nu este un tip citit, dar este un tip care are școala vieții. Era speculativ, era băgăreț, ofensiv, știa să atragă masele, era șmecher, avea toate calitățile, era uns cu toate alifiile. De la Ion Iliescu încoace nu știu alt politician mai bun. El le-a avut pe toate. El nu a pierdut nicăieri, niciodată. Acum de când este în PMP poți spune că va avea probabil și un rateu în decembrie. A fost cel mai important politician al generației lui. Nu știu pe altul mai sus decât el, dar nu este un mare politician, dovadă că Europa s-a debarasat relativ repede de el după ce și-a terminat mandatele. El nu avea formațiune de politician. A învățat lucrurile într-un ritm accelerat. Traian Băsescu era natural, acum este mincinos, aproape tot ce spune este fals. Nu mai crede nimeni ce zice. Astăzi nu mai are nicio valoare ca politician. I-am zis la un moment dat: 'cu cât vă vedem mai rar la televizor, cu atât veți fi mai bine perceput'. Dacă e o ceartă acum la ușa cortului... el o comentează. Nu se poate așa ceva! Cu cât ai fi fost mai discret, chiar dacă erai prost, cu atât îți creștea mai mult cota. Lumea trebuie să tânjească după tine", a mai zis Radu Banciu în interviul acordat în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel