Băsescu avertizează: Nu se pot numi guverne pe povești

Traian Băsescu
Traian Băsescu

În intervenția publică de luni seară, preşedintele Traian Băsescu a ținut să avertizeze "extrem de serios" toate partidele "să nu creadă cineva că se pot numi guverne pe poveşti", deoarece, deși mai sunt doar două săptămâni până la scrutinul legislativ, abordările tuturor forțelor politice implicate în campania electorală sunt superficiale și mincinoase.

"Fac apel la clasa politică să abordeze lucrurile importante pentru România, fie că vorbim de revizuirea Constituţiei ţinând cont de referendumul din 2009, de crearea de locuri de muncă, fie că vorbim de UE, dar cinstit, de perspectiva bugetului, de obligativitatea că în mult hulita lege a pensiilor de indexare a pensiilor din 2013. Iar în aceste dezbateri din campanie nu am văzut decât abordări superficiale, cele mai multe mincinoase care nu se adresează problemelor adevărate", a spus Băsescu.

"Mai sunt două săptămâni şi să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Este un avertisment extrem de serios pe care îl fac public către partide, că deocamdată nu am văzut niciun buget pe 2013 susţinut de cei aflaţi în campanie şi care să justifice guvernarea", a adăugat Băsescu.

Şeful statului le-a transmis politicenilor să fie responsabili faţă de electoratul căruia îi cer votul.

"Încetaţi să mă mai implicaţi în campanie pentru că mă obligaţi să vă răspund", a mai spus Traian Băsescu.

Pe de altă parte, șeful statului a precizat că cel care vrea să fie premier trebuie să aibă soluţii pentru ţară pentru a-l convinge să fie desemnat.

"Responsabilitatea desemnării unui premier este majoră, nu poţi să desemnezi un prim-ministru care nu are soluţii pentru ţară, cu atât mai mult cu cât va prelua o ţară care încă este stabilizată economic", a punctat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel