Băsescu, atac la Pîrvulescu. ”Denotă nervozitate”, spune politologul

Președintele Traian Băsescu l-a apostrofat joi seara pe profesorul Cristian Pîrvulescu, căruia a ținut să-i aducă minte de articolul 90 din Constituție, menționând ”că ne-am mai pricopsit cu o lege” din cauza politologului. Președintele Pro Democrația a declarat pentru DeCe News că nu înțelege ieșirea lui Traian Băsescu și precizează că afirmațiile sunt exagerate și denotă nervozitate.

Profesorul Pîrvulescu spune că nu dorește să comenteze declarațiile lui Traian Băsescu și nici atacurile care ăl vizează. Președintele Pro Democrația consideră însă că președintele se află în eroare pe tema legii electorale, dar nu din necunoaștere. ”Afirmațiile sale sunt exagerate și denotă nervozitate. Dacă poate să reacționeze în afara cadrului constituțional cu politicienii, ar trebui să fie mai precaut cu cetățenii.Constant folosește o formă de hărțuire asupra cetățenilor.

Întrebat dacă pe domnul președinte îl deranjează că profesorul Pîrvulescu conduce discuțiile cu Forumul Constituțional din partea societății civile, președintele Pro-Democrația a răspuns: ”Forumul Constituțional este o structură independentă creată de Parlament. A pleca cu idei preconcepute despre acesta este o răutate, dacă nu o reavoință”, crede politologul.

De ce l-a trimis Băsescu pe Cristian Preda la Pîrvulescu, în 2007

Cristian Pîrvulescu spune că președintele se află în eroare voit în ceea e privește legea electorală, așa cum s-a întâmplat și în 2007, când i s-a cerut să denunțe un proiect de lege care nu-i aparținea.

”În toamna lui 2007, președintele l-a trimis la mine pe consilierul său prezidențial, Cristian Preda, pentru ca eu să denunț proiectul de lege pentru care guvernul își asumase răspunderea și fusese negociat de partide prin Pro Democrația. Acest proiect de lege încerca să stabilească un tip de sistem mixt, pe sistemul german. Preda venise să-mi ceară să declar că nu este vorba de proiectul de lege al Pro Democrația. Dar proiectul nu era al organizației pe care o conduc, ci negociat de partide”, amintește Pîrvulescu.

Președintele Pro Democrația a ținut să precizeze că legea electorală blamată de președinte i-a permis fostului său partid, PDL, să intre în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel