Băsescu, atac la Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu: Își permit prea mult

Fostul președinte al României Traian Băsescu susține că "liderii justiției își permit prea mult", spunând despre președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, și despre procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, că "se bagă cu picioarele peste politic".

"Sunt două doamne care se bagă cu picioarele peste politic. Fie că vorbim de doamna Codruța Kovesi, fie că vorbim de doamna Stanciu. În ultima vreme au devenit politicieni. Totuși, la intervenția doamnei Stanciu trebuie făcută o observație. Dânsa nu are dreptul, dacă își respectă meseria, dacă se respectă pe domnia sa, să spună vreodată în viața dânsei că nu trebuie respectată prezumția de nevinovăție pentru cineva. Nu are dreptul. De asta o să avem foarte mari probleme cu ceea ce s-a întâmpat în anul 2015, 2016 și la CEDO și peste tot. Pentru președintele ÎCCJ prezumția de nevinovăție trebuie să fie sfântă, dar trebuie să funcționeze o justiție politică, o justiție a partidelor în care ele însele spun "Ai dosar penal, nu candidezi", a declarat Traian Băsescu, miercuri seară la România TV. 

Citește și: Livia Stanciu, criticată dur pentru afirmațiile rostite în ușa CSM

"Justiția, prin gura președintei ÎCCJ, nu are dreptul să spună că asupra vreunui român trebuie să existe restricții atât timp cât funcționează prezumția de nevinovăție, cât nu este definitv judecat și condamnat. Deja am ajuns la stadiul la care liderii justiției își permit mult prea mult", a mai spus Băsescu, dând și un exemplu în acest sens, mai exact ce s-a întâmplat astăzi în procesul fratelui său, Mircea Băsesc, la Curtea de Apel Constanța. 

"Procuroare DNA spune: dl Mircea Băsescu și dl Traian Băsescu puteau aveau influență asupra Curții de Apel Craiova. Este incredibil să auzi așa ceva din gura unui magistrat. Adică, nici măcar rușine nu mai există. (...) Asta înseamnă că procurorii își pot permite orice. Fac public o sesizare la CSM. Cum își permite un procuror să aducă ca și argument că Mircea Băsescu și Traian Băsescu, președintele României, puteau avea influență la Curtea de Apel Craiova când d-na procuror nu poate nominaliza un singur judecător căruia eu să-i fi spus vreodată "vedeți ce faceți cu dosarul...", a mai spus Traian Băsescu la România TV.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel