Urmărește emisiunea live


Barroso: Grecia va rămâne în zona euro

Jose_Manuel_Durao_Ba_92654b
Jose_Manuel_Durao_Ba_92654b

Grecia va rămâne în zona euro, în pofida crizei datoriei care s-a agravat, dar Atena trebuie să îşi respecte angajamentele cu privire la reducerea deficitului bugetar, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în discursul anual privind starea Uniunii, rostit la Strasbourg în plenul Parlamentului European.

Ne confruntăm cu o criză financiară, economică şi socială. Este o criză de încredere, fără precedent în ultimele decenii. O criză de încredere faţă de guvernele noastre, de liderii noştri şi faţă de Europa însăşi. Trecem printr-o criză economică, dar în acelaşi timp şi o criză de leadership. Europa nu a putut răspunde provocărilor legate de competitivitate. Criza datoriilor suverane este în primul rând o criză a încrederii. (...) Situaţia este gravă, dar avem soluţii pentru reluarea creşterii. Este nevoie de mai multă integrare, pentru că altfel există riscul fragmentării în Europa, a spus Barroso.

Potrivit şefului executivului UE, pe termen scurt este nevoie de o mai mare protecţie a monedei euro, simultan cu creşterea flexibilităţii.

Pe de altă parte, preşedintele CE Jose Manuel Barroso s-a pronunţat pentru emiterea de euro-obligaţiuni, care ar fi o soluţie avantajoasă pentru întreaga economie europeană. După ce zona euro se va dota cu instrumente necesare pentru asigurarea atât a integrării, cât şi a disciplinei economice, emiterea de debite comune va fi considerată un pas natural şi avantajos pentru toţi, a continuat şeful executivului UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel