UPDATE: Cioloș nu va merge la ședință. A fost convocat de Macron la Palatul Elysee / Barna și Cioloș, sunați de la Palatul Cotroceni. Şedinţa va fi marţi

Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

Dan Barna și Dacian Cioloș ar fi fost sunați direct de la Palatul Cotroceni.

UPDATE: Dacian Cioloș nu va participa la întâlnirea cu Klaus Iohannis, potrivit Antena 3. A fost convocat de Emmanuel Macron, la Palatul Elysee, acolo unde grupul Renew Europe, condus de el, are o vizită de lucru.

Dan Barna şi Dacian Cioloș ar fi fost sunaţi, astăzi, de la Cotroceni. Cei doi nu ar fi fost sunaţi de preşedintele Klaus Iohannis, ci, cel mai probabil, de un consilier, potrivit surselor Antena 3.

Mâine, ar putea avea loc o întâlnire între cei trei. Încă nu se cunoaşte răspunsul dat de cei liderii USR PLUS.

Acest gest vine în contextul în care, anterior, preşedintele nu le-ar fi răspuns celor doi la telefon. 

Primul mesaj transmis de Klaus Iohannis, în scandalul din Guvern

"Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră. Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România. Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație", transmite preşedintele Klaus Iohannis printr-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel