Barna către Toader: Aţi devenit avocatul penalilor

Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, marţi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a devenit impresarul unor infractori şi al grupării pe care aceştia o reprezintă, "un adevărat satrap al Justiţiei". 

"Între toţi miniştrii Cabinetului Dăncilă, dvs dle Toader sunteţi de departe cel mai competent şi mai bine pregătit, ce-i drept nici nu e foarte greu să fii cel mai competent în Guvernul Dăncilă, chiar şi aşa CV-ul dvs este unul impresionant. Sunteţi profesor universitar, aţi fost decanul şi rector al uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din România şi judecător al Curţii Constituţionale, dar de un an şi jumătate de când aţi fost numit ministru al Justiţiei v-aţi pus toată pregătirea, experienţa şi competenţa în serviciul unor politicieni corupţi, al unui grup infracţional organizat care foloseşte puterea legislativă şi pe cea executivă cu un singur scop: de a scăpa de puşcărie.

Aţi acceptat, domnule Toader, să deveniţi impresarul unor infractori şi al grupării pe care aceştia o reprezintă. Dintr-un judecător constituţional aţi devenit avocatul penalilor, dar nu orice fel de avocat, ci un adevărat satrap al Justiţiei, unul care are puterea şi o şi foloseşte să schimbe regulile, după care sunt anchetaţi şi judecaţi infractorii pe care îi reprezintă", a afirmat Barna, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie. 

El a spus că Tudorel Toader nu are nicio scuză şi înţelege foarte bine "nemernicia politică"

"Iar dacă Liviu Dragnea, eterna temă, poate să aibă o scuză, încearcă să scape de puşcărie, iar dacă Viorica Dăncilă şi mulţi dintre membrii PSD au scuza că habar nu au ce fac prin Guvern sau ce votează prin Parlament, dumneavoastră, domnule Toader, nu aveţi nicio scuză, pentru că dumneavoastră, domnule Toader, înţelegeţi foarte bine nemernicia politică pe care o faceţi astăzi României.

După aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, lupta anticorupţie este de departe cea mai importantă şi mai de succes politică publică a statului român în 29 de ani. Dvs dle Toader faceţi totul ca să o distrugeţi. Oricât vă doriţi şi oricât încercaţi să ne convingeţi, independenţa Justiţiei nu înseamnă Tudorel Toader, nu aceasta este normalitatea pe care ne-aţi clamat-o astăzi de la microfon", i-a mai transmis Barna lui Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel