Bancherii novici de la Goldman Sachs lucrează 95 de ore pe săptămână. „Este inuman, este abuz”

Analiştii de la Goldman Sachs prognozează că economia zonei euro va evita recesiunea. Rolul Chinei / Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Analiştii de la Goldman Sachs prognozează că economia zonei euro va evita recesiunea. Rolul Chinei / Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Bancherii începători de la banca de investiții Goldman Sachs au avertizat că vor renunța la posturile lor dacă nu vor avea condiții mai omenești de muncă.

Conform BBC, o anchetă internă prin chestionar a arătat că respondenții au avut, în medie, săptămâni de muncă de 95 de ore și au dormit aproximativ cinci ore pe noapte. Astfel, au avut de suferit relațiile personale, dar și sănătatea mintală și fizică. Acum, angajații sunt dispuși să plece în următoarele șase luni dacă situația nu se schimbă.

„Lipsa de somn, comportamentul bancherilor cu experiență, stresul psihic și mental... Am crescut la internat și asta este cu mult mai rău”, a spus unul dintre respondenții chestionarului. „Acest lucru întrece nivelul de «muncă din greu», este inuman, este abuz”. În urma chestionarului, s-a recomandat ca săptămâna de muncă să aibă maxim 80 de ore, cu liber duminica și fără muncă vineri seara după ora 21.

VEZI ȘI: Goldman Sachs, una din puținele firme care vor angajații înapoi la birou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel