Bacău: Despăgubire de 1 milion de euro pentru o tânără infectată cu HIV în spital

O tânără în vârstă de 25 de ani va primi, la capătul a 10 ani de procese, o despăgubire de un milion de euro de la spitalul în care ar fi a fost infectată, în 1990, cu virusul HIV.

Potrivit Mediafax, tânăra din Bacău a dat în judecată, în urmă cu mai bine de 10 ani, Spitalul Judeţean. Ea a reclamat că, în anul 1990, când a fost internată la Spitalul de Pediatrie Bacău, devenit între timp secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a contractat virusul HIV în această unitate.

În iunie 2013, la capătul unui lung șir de procese, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în acest caz şi a decis ca Spitalul Judeţean Bacău să îi plătească tinerei despăgubiri de 4,6 milioane de lei. Pentru că nu a primit banii, tânăra a continuat demersurile în instanţă, solicitând executarea silită a unităţii medicale, procesele fiind încă pe rol.

Însă, potrivit celor declarate, joi, de către Ionel Floroiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, instituţie în subordinea căreia se află SJU, tânăra își va primi cât de curând cei 4,6 milioane de lei, suma fiind alocată CJ din Fondul de rezervă al Guvernului, iar procesul dintre aceasta şi spital se va încheia definitiv.

"În şedinţa ordinară de mâine (vineri -n.r.) a Consiliului Judeţean, prin adoptarea hotărârii de rectificare a bugetului, banii vor fi redirecţionaţi către spital pentru a putea plăti banii către acea pacientă, în baza sentinţei definitive şi irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dacă această sumă de 4,6 milioane lei nu ar fi fost acordată de la Guvern, nu s-ar fi reuşit niciodată să se facă plata direct de către spital", a declarat vicepreşedintele CJ Bacău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel