Avionul EgytAir, prăbușit. Informație de ultimă oră despre tragedie

Cea de-a doua cutie neagră a avionului EgyptAir, prăbușit în Mediterana pe 19 mai, a fost recuperată, a informat vineri comisia egipteană de anchetă, într-un comunicat difuzat la o zi după anunțul similar privind înregistratorul de voce cu conversațiile din cabina piloților, transmit AFP și DPA.

Dispozitivul Flight Data Recorder (FDR), care înregistrează toți parametrii de zbor, "a fost pescuit în mai multe bucăți", echipele de căutare reușind să recupereze "partea cea mai importantă, care conține memoria aparatului", precizează comunicatul, potrivit Agerpres.

"Înregistratorul de voce a fost găsit în bucăți", însă investigatorii "au reușit să salveze partea ce conține unitatea de memorie, care este considerată cea mai importantă a dispozitivului de înregistrare", preciza comunicatul de joi al comisiei de anchetă referitor la recuperarea primei cutii negre.

Acest dispozitiv a fost adus la Alexandria, de unde va fi transferat la Cairo, unde investigatorii egipteni, ajutați de experții francezi ai Biroului de anchete și analize (BEA) și ai constructorului Airbus, urmează să analizeze datele înregistrate, a anunțat vineri șeful comisiei de anchetă egiptene, Ayman el-Mokadem.

Avionul A320 a dispărut brusc de pe radare pe 19 mai, în jurul orei 00:29 GMT (03:29 ora locală), înainte de a se prăbuși în apele Mediteranei între insula Creta și coasta de nord a Egiptului, cu 66 de oameni la bord, din cauze încă necunoscute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel