Autorizație medicamente. Ministerul Sănătății, acuze grave

Ministerul Sănătăţii (MS) atrage atenţia asupra faptului că a identificat în spaţiul online site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea MS în calitate de garant pentru promovarea şi comercializarea unor medicamente care nu au autorizaţie de punere pe piaţă. 

"În urma identificării în spaţiul online a unor site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea Ministerului Sănătăţii ca şi garant pentru promovarea şi comercializarea unor medicamente care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, Ministerul Sănătăţii a sesizat structurile abilitate să soluţioneze acest caz şi să ia măsurile care se impun", se arată într-un comunicat transmis de MS. 

Conform aceleiaşi surse, pentru orice afecţiune pacienţii trebuie să se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect. Ministerul atrage atenţia asupra faptului că automedicaţia poate duce la efecte negative şi consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii.

[citeste si]

"Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos şi greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică. Facem precizarea că Ministerul Sănătăţii se delimitează de orice acţiune de promovare şi comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale şi că acţiunile de acest gen derulate în spaţiul online sunt realizate fără acordul instituţiei", a precizat ministerul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel