Autorităţile au interzis difuzarea unor drame istorice înaintea unei aniversări importante

Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China a interzis dramele istorice centrate pe divertisment, a indicat autoritatea de reglementare într-o notă - în cel mai recent pas făcut de autorităţi împotriva libertăţii mass-media, într-un an sensibil pentru Partidul Comunist Chinez, notează Reuters.

Administraţia a declarat că interdicţia se aplică şi dramelor axate pe figura unor personalităţi, şi a cerut posturilor TV să difuzeze materiale patriotice în perioada care precede cea de-a 70-a aniversare a fondării Republicii Populare, pe 1 octombrie.

Cenzura conţinutului media şi de divertisment din China s-a intensficat în timpul mandatului preşedintelui Xi Jinping şi s-a accentuat în acest an, autorităţile întârziind aprobarea a cel puţin trei filme importante, aşteptate pentru această vară.

Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune a precizat că posturile TV ar trebui să difuzeze programe dintr-o listă de 86 care se concentrează asupra "diverselor aspecte, de natură istorică, care arată lupta naţiunii chineze, ai cărei oameni s-au ridicat şi au devenit mai bogaţi şi mai puternici de-a lungul timpul".

Beijing Daily, un ziar susţinut de Partidul Comunist, a criticat în luna ianuarie cinci populare drame istorice, printre care "Împărătesele din Palat", pentru "efectul negativ' pe care îl au asupra societăţii, în condiţiile în care multe astfel de drame prezintă intrigi de palat şi personaje principale implicate în acestea.

Aceste drame, populare şi în Japonia şi Coreea de Sud, au fost, de asemenea, criticate de mass-media ca fiind şi prea "materialiste", cu o influenţă negativă asupra societăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel