Atac terorist la aeroportul londonez Stansted. Simulare poliţia britanică

Poliţia britanică a simulat un atac terorist la aeroportul londonez Stansted.

Poliţia britanică a simulat sâmbătă dimineaţa un atac terorist la aeroportul Stansted din Londra, al patrulea cel mai important aerodrom din Marea Britanie, în cadrul căruia agenţii au verificat planurile de răspuns în faţa unui atentat cu arme de foc, relatează EFE.

Sâmbătă, între miezul nopţii şi ora locală 03:00, forţele de securitate din comitatul Essex, din nordul Londrei, unde se află aeroportul, au participat la un exerciţiu în care poliţiştii au trebuit să intercepteze mai mulţi indivizi consideraţi terorişti.

'În timpul reprezentaţiei live, am verificat răspunsul nostru tactic în faţa unor terorişti înarmaţi şi felul în care facem faţă unei provocări ca aceasta în mod practic. Acesta a fost un exerciţiu cu adevărat pozitiv', a menţionat într-un comunicat de presă inspectorul şef Richard Phillibrown, care a insistat că nu există informaţii specifice care să sugereze că ar putea avea loc un atac terorist real pe aeroportul Stansted.

[citeste si]

Chiar şi aşa, Marea Britanie îşi menţine nivelul de alertă teroristă la categoria 'grav', al patrulea nivel pe o scară de 1 la 5, după ce anul trecut a fost ţinta a patru atacuri. Aeroportul Stansted este tranzitat anual de peste 26 de milioane de pasageri.

Din acest motiv, 'este esenţial să fim pregătiţi pentru orice eventualitate', a apreciat Phillibrown, care şi-a exprimat speranţa că acest tip de exerciţii să le insufle oamenilor siguranţă atunci când folosesc acest aeroport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel