Atac armat San Diego. O femeie s-a aruncat „în calea gloanțelor” pentru a salva un rabin

O persoană a deschis focul, sâmbătă, într-o sinagogă în apropiere de San Diego, sudul Californiei. Un om a murit și alți trei au fost răniţi, printre care un rabin. Preşedintele SUA a denunţat o „crimă motivată de ură”.

„Am avut patru răniţi cu o armă de foc, dar una dintre persoane a decedat", a afirmat la canalul de televiziune MSNBC primarul localităţii. Acesta a adăugat că rabinul a fost rănit la mână.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a încetat din viaţă. Potrivit The Guardian, ministrul israelian Naftali Bennett a descris-o ca fiind „un erou evreu" care s-a aruncat „în calea gloanțelor pentru a salva viața rabinului".

Donald Trump, reacție

Preşedintele american, Donald Trump, a prezentat „cele mai sincere condoleanţe". „În acest stadiu, se pare că este vorba despre o crimă motivată de ură, adresez cele mai sincere condoleanţe tuturor celor afectaţi şi vom face lumină în această afacere", a declarat acesta de la Casa Albă. Ulterior, a spus că „întreaga naţiune este în doliu".  

În urmă cu şase luni, la data de 27 octombrie, 11 persoane au fost ucise într-un atac armat într-o sinagogă din Pittsburgh, în Pennsylvania, estul Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel