Lovitură după decizia CCR. Bolnavii de COVID-19 cu simptome cer și ei să fie EXTERNAȚI. Spitalele se golesc

Imagine cu caracter ilustrativ
Imagine cu caracter ilustrativ

Decizia CCR care suspendă măsurile de carantinare și internare a pacienților cu COVID-19 duce la externări pe bandă rulantă.  Managerul Institutului Marius Nasta spune că există cereri de externare chiar și din partea celor care au forme de afectare pulmonară, din cauza coronavirusului. 

"Sunt două categorii de pacienți: sunt pacienții asimptomatici care solicită externarea și pentru care avem doar recomandarea de menținere a autoizolării și din păcate sunt pacienții simptomatici care au forme de afectare pulomară din cauza infecției cu SARS COV2 și solicită externarea pe propria răspundere punându-și viața în pericol, nemaivorbind de riscul de a infecta persoanele din jur, familiile în care se duc," a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta la Antena 3. 

Reamintim că Judecătorii Curţii Constituţionale au redactat motivarea deciziei potrivit căreia internarea şi carantinarea obligatorie a pacienţilor Covid-19, prin ordin de ministru, sunt neconstituţionale. Judecătorii susțin că aceasta este o „veritabilă privare de libertate”.

În document, judecătorii spun că ministrul Sănătăţii a impus noi condiții pentru internare, fapt ce a generat reguli cu „caracter imprevizibil, incert şi dificil de anticipat” şi fără să respecte limite. Curtea mai precizează că orice persoană trebuie să se bucure de posibilitatea contestării în justiţie a detenţiei de ordin medical într-un termen scurt, astfel încât, în cazul in care internarea este constatată ca fiind nelegală, ea să poată fi eliberată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel