Arme nucleare Rusia. Navalnîi sprijină ideea lui Putin

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, un critic feroce al preşedintelui Vladimir Putin, a apărat decizia ţării sale de a creşte numărul de arme nucleare deţinute, informează joi dpa. 

"Rusia are nevoie de un echilibru atomic de putere cu Statele Unite şi trebuie să-l menţină şi să-l extindă", a declarat Navalnîi într-un interviu pentru cotidianul german Die Welt şi celelalte publicaţii din alianţa ziarelor LENA (Leading European Newspaper Alliance). 

"Poate că pare de modă veche, dar pericolul asigurării reciproce de distrugere este o garanţie a securităţii la nivel mondial", a spus el. 

Navalnîi ar fi dorit să candideze împotriva lui Putin pentru preşedinţia rusă în alegerile stabilite pentru 18 martie. Putin a prezentat recent lumii o nouă generaţie de arme nucleare ruseşti. 

Nu va putea candida 

Candidatura lui Navalnîi, în vârstă de 41 de ani, a fost exclusă deoarece el are o condamnare la închisoare cu suspendare. El a chemat la boicot la nivel naţional a ceea ce afirmă că sunt alegeri înşelătoare pentru a-i acorda lui Putin "preşedinţia pe viaţă". 

Navalnîi a fost închis de mai multe ori pentru organizarea de proteste în masă împotriva guvernării autocratice a lui Putin, la putere de 18 ani, şi a corupţiei în eşaloanele superioare ale societăţii ruse. 

Rusia trebuie să coopereze cu Occidentul, dar are de asemenea nevoie să fie pregătită atât timp cât ţări precum Coreea de Nord, Pakistanul şi Statele Unite îşi cresc stocurile de arme nucleare, afirmă Navalnîi în interviul publicat joi. 

"Sunt sigur că SUA nu sunt un loc îngrozitor aşa cum ne face să credem propaganda Kremlinului. Dar cine ştie cine stă la Casa Albă?", spune Navalnîi. "Astăzi este Trump şi mâine cineva mai rău", adaugă el, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel