Arhive SIPA. Dana Gîrbovan, președinte UNJR, AVERTISMENT pentru Sorin Grindeanu

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, solicită îi premierului Sorin Grindeanu să nu emită vreo hotărâre de guvern cu privire la desecretizarea arhivei SIPA, iar în cazul în care a făcut-o deja, să nu o trimită la Monitorul Oficial, pe motiv că magistraţii nu au fost consultaţi în prealabil şi hotărârea nu a fost supusă dezbaterii publice. 

"Solicit public premierului Grindeanu să nu emită vreo hotărâre de guvern cu privire la aşa-zisa "desecretizare" a arhivei SIPA, iar dacă a făcut-o deja, să nu o trimită la Monitorul Oficial. Este inadmisibil ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să propună o hotărâre de guvern cu privire la soarta acestei arhive fără să se consulte în prealabil cu magistraţii şi fără ca această hotărâre de guvern să fie supusă dezbaterii publice", a scris Dana Gîrbovan miercuri, pe pagina sa de facebook. 

Preşedintele UNJR susţine că fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a "minţit" opinia publică atunci când a spus că, din 2006, nu s-a intrat în această arhivă, iar ministrul Tudorel Toader trebuie să facă publice toate înscrisurile cu privire la această arhivă, aşa cum a promis. 

"Precedentul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a minţit opinia publică atunci când a spus că, din 2006, nu s-a intrat în această arhivă. Tot ea a spus că anumite documente cu "interes operativ" vor fi transmise la servicii, ceea ce este inadmisibil. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să facă publice - aşa cum a promis - toate rapoartele, ordinele, procesele verbale şi orice alte înscrisuri există cu privire la această arhivă. De peste 12 ani s-a minţit public în legătură cu această arhivă şi toţi românii trebuie să ştie adevărul în legătură cu ea. După ce aflăm ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani cu această arhivă, vom discuta despre ce să facem cu ea", a mai scris Dana Gîrbovan pe reţeaua de socializare. 

O hotărâre de Guvern privind desecretizarea arhivei SIPA se află pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de miercuri a Executivului, a anunţat premierul Sorin Grindeanu. 

"Al doilea punct, care se află pe ordinea suplimentară, este hotărârea de Guvern privind desecretizarea arhivei SIPA. E un lucru despre care s-a tot vorbit, s-a discutat, astăzi adoptăm hotărârea de Guvern", a declarat Grindeanu, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului, relatează Agerpres.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că în arhiva SIPA sunt multe categorii de informaţii, care vor fi tratate "în mod adecvat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel