Arhiva ororilor comise de ruși. Imagini şi relatări ale martorilor, publicate pe un site special

Arhiva ororilor comise de ruși. Imagini şi relatări ale martorilor, publicate pe un site special / Foto: Captură war.ukraine.ua
Arhiva ororilor comise de ruși. Imagini şi relatări ale martorilor, publicate pe un site special / Foto: Captură war.ukraine.ua

Abuzurile comise de ruși în Ucraina vor fi raportate pe un site special.

Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba a anunțat că ucrainenii pot raporta abuzurile comise de forţele ruse contra drepturilor omului pe un nou website, scrie Realitatea.net.

„Dovezile care sunt strânse în legătură cu atrocităţile comise de armata rusă în Ucraina vor garanta că aceşti criminali de război nu scapă de justiţie”, a scris Kuleba pe Twitter.

Website-ul conține imagini şi relatări ale martorilor despre crime, torturi şi violuri contra civililor în timpul invaziei ruse începute pe 24 februarie în Ucraina. Cele mai șocante fotografii apărute în spațiul public sunt cele în care apar zeci de cadavre în gropi comune sau pe străzile din jurul Kievului, apărute în urmă cu o săptămână. Cel mai grav este masacrul din Bucha, cu sute de cadavre descoperite după retragerea trupelor rusești. Site-ul anunțat de ministrul ucrainean de Externe pentru a documenta crimele de război ale Rusiei  este war.ukraine.ua.

Masacrul de la Bucha, sancțiuni și UE divizată. Care sunt pozițiile principalelor state europene?

Refuzul continuu al blocului de a interzice importurile rusești de petrol și gaze, condus de Germania și Țările de Jos, reprezintă o plângere specială a Kievului și membrilor estici ai Uniunii. 

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a scris miercuri pe Twitter că, deși cel de-al cincilea pachet de sancțiuni este binevenit, „va fi nevoie de un embargo pe gaz/petrol și de dezactivarea tuturor băncilor ruse pentru a-l opri pe Putin”.

Cancelarul german Olaf Scholz, a sugerat că o interzicere imediată a gazelor nu este realistă: ”Dependențele au crescut de-a lungul deceniilor și nu pot fi schimbate de la o zi la alta”. 

Ministrul de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a declarat miercuri, pentru Deutsche Welle, că achizițiile UE de exporturi rusești ”plătesc salarii soldaților care comit acele masacre în orașe precum Bucha”. 

Ministrul de Externe leton, Edgars Rinkevics, a declarat că abuzurile rusești ”trebuie să fie înfruntate cu noi sancțiuni și asistență militară sporită pentru Ucraina. Letonia va continua să insiste asupra sancțiunilor energetice complete ale UE împotriva Rusiei și a închiderii porturilor”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel