Anunț important la 30 de ani de la cel mai grav accident atomic

Guvernul Ucrainei a luat o decizie importantă în privința zonei radioactive din jurul fostei centrale nucleare de la Cernobîl, la 30 de ani de la cel mai grav accident atomic din istorie, anunţă site-ul postului Vesti, citat de agenţia Sputnik și Mediafax.

"Anul acesta, vom lua toate măsurile şi aşteptăm semnarea cât mai curând a decretului prezidenţial privind crearea rezervaţiei radiologice a biosferei la Cernobîl. Sperăm să finalizăm procedurile înainte de 26 aprilie", când se împlinesc 30 de ani de la accident, a declarat ministrul ucrainean al Ecologiei şi Resurselor naturale, Anna Vronskaia.

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23, la Centrala de la Cernobîl s-a produs cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii, cu efecte directe asupra Ucrainei și a țărilor învecinate. Reactorul cu numărul 4 al Centralei Atomoelectrice de la Cernobîl a explodat. 56 de persoane au murit la acel moment și un nor de precipitaţii radioactive s-a îndreptat spre părţile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei şi părţile estice ale Americii de Nord. Suprafeţe mari din Ucraina, Belarus şi Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane. În opinia oamenilor de știință, abia peste 20.000 de ani zona va mai putea fi considerată sigură pentru locuitori.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel