EXCLUSIV  Anul 2019, ploi torenţiale şi inundaţii. Florinela Georgescu, ANM: Efecte imediate. Nu poţi decât să-ţi aperi viaţa

Inundatii
Inundatii

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM a confirmat, într-un interviu acordat DC News, că anul 2019 este mai ploios decât alţi ani.

"2019 este un an mai ploios, cel puţin în lunile mai şi iunie. În mai a plouat aproape dublu faţă de media climatologică, ceea ce e foarte mult. Iar luna iunie care nici nu are nevoie să aibă o abatere foarte mare faţă de normă pentru că ea de felul ei e cea mai ploioasă din calendar. Dar nu numai că e cea mai ploioasă lună din calendar, dar vine după acel mai în care a plouat enorm. Iar atunci un sol îmbibat, râuri deja crescute, reacţionează la fiecare episod de ploaie.

În plus, au fost foarte multe momente în care instabilitatea atmosferică s-a manifestat sever pe arii restrânse: în zona unei localităţi a plouat într-o oră cât trebuia să plouă într-o lună. Sigur că acest gen de ploaie torenţială are imediat efecte hidrologice; sunt aceste inundaţii rapide pe care le avertizează hidrologii. Sunt inundaţii în care nu poţi decât să te retragi din calea apelor, să-ţi aperi viaţa", a explicat Florinela Georgescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel