EXCLUSIV  Ce înseamnă vreme bună. Florinela Georgescu, ANM: Asta trebuie să se întâmple în lunile viitoare

Vara
Vara

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM a acordat un interviu DC News în care a vorbit, printre altele, despre ce înseamnă, în accepţiunea specialiştilor în meteorologie, "vremea bună".

Cum pentru marea majoritate a celor care locuiesc la oraş "vremea bună" înseamnă să nu plouă, să nu fie nici prea cald dar nici prea frig, Florinela Georgescu a explicat care este definiţia tehnică a conceptului de "vreme bună".

"Eu vă spun că vremea este bună în oricare perioadă din an atunci când manifestările de vreme se încadrează în apropierea mediilor climatologice. Pentru fiecare dintre lunile anului, folosind baza de date climatologică, se obţin nişte repere, cam unde ar trebui să se situeze temperatura, cantitatea de precipitaţii şi aşa mai departe.

Din acest punct de vedere, lunile viitoare ar trebui să aibă cantităţi de precipitaţii mai mici decât lunile mai şi iunie. Statistic vorbind, lunile mai şi iunie sunt foarte ploioase deci e firesc să plouă mult. După care, pe măsură ce avansăm spre august şi septembrie, cantităţile de precipitaţii încep să scadă. Asta ar fi normalul", a explicat Florinela Georgescu.  

VIDEO: 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel