Animal lăsat în maşină, în căldură. Este legal să spargi geamul? Autorităţile o spun CLAR şi RĂSPICAT

Este legal să spargi geamul unei maşini pentru a salva un animal lăsat în vehicul, pe caniculă? Autorităţile o spun clar şi răspicat. 

În statul american Massachusetts autoritățile spun clar și răspicat: DA! Legea îi permite oricărui cetățean să spargă geamul pentru a salva viața unui animal închis într-o mașină. Într-o postare recentă pe Facebook, autoritățile din Massachusetts au tras un semnal de alarmă cu privire la lăsarea animalelor din companie în mașină. Este nevoie de numai 20 de minute pentru ca în cabina unei mașini parcate la soare cu motorul oprit, temperatura să sară de 50 de grade în doar 20 de minute. Este o temperatură la care respirația este semnificativ îngreunată, iar deshidratarea poate surveni rapid, scrie promotor.ro.

În România nu există reglementare 

Deşi astfel de situaţii se mai întâlnesc şi în România, nu există încă un cadru legal pentru intervenţie.

Poți încerca să găsești proprietarul mașinii. În cazul în care autoturismul se află în parcarea unui centru comercial, poți apela la administratorii acestuia pentru transmiterea unui mesaj care să se audă în toată clădirea sau poți suna la 112 și poți cere ajutorul. Există însă riscul să te alegi cu plângere dacă spargi geamul maşinii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel