ANI se ocupă de sindicaliști, ca să nu deranjeze demnitarii Puterii. Secretar de stat, incompatibil

Președintele Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), Dan Romulus Șerban, este și medic la Spitalul de Urgențe Floreasca. Situația ar fi trebuit analizată de Agenția Națională de Integritate (ANI), precizările legale fiind clare: conform legii 161/2003, președintele CONAS este asimilat cu funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, așa că Dan Romulus Șerban nu poate exercita decât funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar-artistice”. De Ce News vă prezintă facsimilul ce conține declarația de avere a președintelui CONAS.

Chiar dacă nu ar fi ilegal, apare o incompatibilitate din punct de vedere moral, căci aceeași persoană se află în poziția de angajat al unui spital și, în același timp stabilește criteriile de evaluare a acelui spital și coordonează procesul de evaluare a unității medicale, proces care poate avea ca rezultat inclusiv recomandarea de închidere a acestuia, de la care primește două treimi din salariul pe care îl obține de la CONAS.

Ca urmare, pe lângă faptul că nicio instituție nu se autosesizează, conducerea Spitalului Floreasca este redusă la tăcere, căci îi convine ca președintele instituției care îl evaluează primește salariu de la spital și nu va lua decizia de închidere, căci va pierde și cei 43.973 de lei anuali. Mai mult, Dan Romulus Șerban, este, așa cum el însuși declară, la dispoziția primului ministru, deci își stabilesște programul cum crede de cuviință la Spitalul Floreasca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel