Toți angajații unei televiziuni din Rusia și-au dat DEMISIA în direct. Platoul știrilor a rămas gol - VIDEO

Angajații unei televiziuni din Rusia, DEMISIE „in corpore”, live. Platoul știrilor a rămas gol  / Foto: Captură video Twitter
Angajații unei televiziuni din Rusia, DEMISIE „in corpore”, live. Platoul știrilor a rămas gol / Foto: Captură video Twitter

Toți angajații unei televiziuni din Rusia au demisionat, live. Platoul știrilor a rămas gol.

Angajații unei televiziuni din Rusia au demisionat „in corpore”, în direct, protestând astfel față de războiul din Ucraina. Platoul știrilor s-a umplut de oameni, care s-au îndreptat apoi spre ieșire. În doar câteva minute, studioul a rămas pustiu, scrie BBC.

Este vorba despre angajații televiziunii TVRain. Aceștia au ales să își prezinte demisiile în direct, în fața telespectatorilor, pentru a spune lumii întregi că sunt împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Aceștia și-au făcut astfel public mesajul „Nu războiului”. Potrivit imaginilor făcute publice pe Twitter de Ukraine News UK, se poate vedea cum cu toții, prezentatori, reporteri, editori, tehnicieni, cameramani și-au strâns lucrurile și s-au îndreptat spre ieșire. Platoul știrilor a rămas în doar câteva minute pustiu, iar emisia a fost înlocuită de un promo.

Același gest a fost repetat ulterior în toate stațiile televiziunii, mesajul anti-război fiind apoi completat cu baletul „Lacul lebedelor”, precizează sursa citată.

Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Rusia a acuzat canalul că „incită la extremism, abuzează cetățenii ruși, provoacă perturbări în masă a calmului și siguranței publice și încurajează protestele”. BBC relatează că TV Rain era unul dintre ultimele posturi de știri independente din Rusia.

 

 

Rusia a adoptat o nouă lege: Până la 15 ani de închisoare pentru jurnaliști

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a adoptat în unanimitate o lege care face o infracțiune pasibile de închisoare răspândirea de informații „false” despre forțele armate.

Un total de 401 de parlamentari au votat în favoarea proiectului de lege, fără voturi împotrivă sau abțineri, a informat agenția de presă Interfax.

Legea mai are nevoie de aprobarea camerei superioare mâine. Atunci când va intra în vigoare, vor exista amenzi și pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru cei care răspândesc intenționat informații false despre forțele armate care au un impact grav, potrivit unui comunicat al Camerei Inferioare.

Mai mulți jurnaliști din Moldova și-au dat demisiile după invazia Ucrainei

Reamintim că cei opt jurnaliști ai redacției Radio Sputnik Moldova, versiunea în limba română, și-au depus demisia „in corpore”: „Nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări”, scrie Mediafax. 

„În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială redacției care ne impune în aceste momente și care contravine normelor deontologice ale jurnalismului, precum și bunului simț. Noi suntem cetățenii acestei țări și nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări. Am încercat să păstrăm în cadrul redacției radio un echilibru social și politic, dar lucrurile au degradat”, se arată în demisia jurnaliștilor. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel