Andreea Paul (ACL) critică dur proiectul de autonomie al UDMR

Proiectul UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc este unul "anticostituţional şi antieuropean, prin care se cultivă ura şi perspectiva extremistă a unor lideri iresponsabili", susține prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, care precizează că ACL nu va susține un astfel de demers. 

"Ţinem la drepturile minorităţilor şi am aplicat standarde înalte pentru minorităţi prin integrare culturală, educaţională şi economică. Proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc este unul anticonstituţional, antieuropean, prin care se cultivă ura şi perspectiva extremistă a unor lideri iresponsabili. Tentativa liderilor UDMR de a crea o societate paralalelă în România va eşua. Noi cei de la ACL nu susţinem un astfel de demers şi ne focalizăm, în campania prezidenţială, pe un proiect al României centrat pe siguranţa tuturor cetăţenilor, pe lupta împotriva corupţiei şi împotriva demersurilor extremiste", a declarat, vineri, pentru Mediafax, Andreea Paul.

Reacția Andreei Paul survine după ce, joi, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a prezentat Proiectul partidului de autonomie a Ţinutului Secuiesc, potrivit căruia regiunea formată din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să se constituie "ca o regiune autonomă având personalitate juridică în cadrul statului unitar şi indivizibil România, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constituţie şi prezentului statut".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel