Andi Cristea, în PE: Am exprimat regretul că recomandările nu s-au aflat în textul final

Scutaru Cristina / 31 ian 2018 / 20:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, eurodeputatul PSD Andi Cristea, a avut o întrevedere cu Tamar Khulordava, președinta Comisiei pentru integrare europeană din Parlamentul Georgiei.

[citeste si]

El a spus că Georgia a realizat o serie de progrese remarcabile în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere, reprezentând, în acest moment, exemplul de urmat pentru Republica Moldova.

"M-am întâlnit cu Tamar Khulordava, președinta Comisiei pentru integrare europeană din Parlamentul Georgiei.
Georgia a realizat o serie de progrese remarcabile în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere, reprezentând, în acest moment, exemplul de urmat pentru Republica Moldova. Se împlinesc zece ani de la agresiunea Federației Ruse asupra Georgiei. Intenționăm la nivelul Parlamentului European să adoptăm o rezoluție în acest sens în perioada următoare. Am exprimat regretul că recomandările ambițioase pe care le-am adoptat în Parlament, la finalul anului trecut, referitoare la perspectiva europeană a țărilor care au semnat Acorduri de Asociere cu UE în vecinătatea estică, nu s-au regăsit în textul final adoptat la Summitul Parteneriatului Estic. Georgia, la fel ca Republica Moldova sau Ucraina sunt state europene, locul lor fiind în interiorul Uniunii", a spus Andi Cristea.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24