Andi Cristea, europarlamentar PSD, sare în apărarea românilor din diaspora: Rușine!

Scutaru Cristina / 08 aug 2018 / 18:31 Salveaza PDF Comentarii
ANDI CRISTEA
Descriere foto: ANDI CRISTEA

Andi Cristea, europarlamentar PSD, a reacționat ferm după ce Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi liderul formaţiunii radicale Liga Nordului, a acuzat România şi Bulgaria că trimit "sclavi" în Europa occidentală.

”Domnul Salvini a greșit deceniul, se pare, nu înțelege că nu i se mai permite orice în Europa anului 2018, cu o Românie la centenar și cu câteva luni înainte de Președinția UE. Dacă în 2008, românii erau jigniți populist, în context electoral, de partidul lui și de cel al lui Berlusconi, la doar un an de la aderare, în prezent, România este un stat cu un deceniu în spate de experiență europeană, care nu va întoarce celălalt obraz la orice jignire nemeritată.

Nu contează dacă domnul Salvini folosește această retorică pur electoral sau nu, el otrăvește atmosfera din peninsulă împotriva celei mai serioase comunității europene pe care se pot baza Italia și oamenii ei de afaceri.

Rușine, Matteo Salvini, vei intra la momentul potrivit la pubela istoriei politice italiene, unde de altfel e locul populiștilor și extremiștilor. Chiar și în vremuri complicate, asemenea derapaje sunt de nepermis, eu și colegii mei le condamnăm cu fermitate.

În rest, pe limba domnului Salvini: "Uccello in gabbia, non canta per amore, canta per rabbia." (n.r. - Pasărea din cușcă nu cântă pentru dragoste, ci din mânie). Cușca mare a populismului e tot o cușcă, valorile europene sunt în afara ei. #respectromanilor #Italiaadevarata #Italiavalorilor #RomaniaItalia”, a fost mesajul lui Andi Cristea, europarlamentar PSD.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24