Andi Cristea, europarlamentar PSD: Nu vom mai avea instrument financiar dedicat. Veste proastă

Scutaru Cristina / 21 noi 2018 / 10:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a co-prezidat întâlnirea comună a conducerii (enlarged bureaux) comisiilor pentru politică externă și dezvoltare.

Europarlamentarul PSD a vorbit despre NDICI (neighbourhood, development and internațional cooperation instrument), un instrument financiar extern nou care, în propunerea Comisiei, va îngloba nu mai puțin de 12 instrumente financiare existente, inclusiv instrumentul politicii europene de vecinătate, care dispar/e post-2020.

”Ieri am co-prezidat întâlnirea comună a conducerii (enlarged bureaux) comisiilor pentru politică externă și dezvoltare. Raportorii celor două comisii au făcut o prezentare a liniilor directoare a proiectului de raport pe marginea noului instrument financiar NDICI propus de Comisie.

NDICI (neighbourhood, development and internațional cooperation instrument) este un instrument financiar extern nou care, în propunerea Comisiei, va îngloba nu mai puțin de 12 instrumente financiare existente, inclusiv instrumentul politicii europene de vecinătate, care dispar/e post-2020.

Altfel spus, în ceea ce privește politica de vecinătate, nu vom mai avea instrument financiar dedicat, iar focusul din vecinătate se mută din est spre sud. Adică bani mai mulți pentru vecinătatea sudică, nordul Africii, Orientul Mijlociu, fiindcă de acolo vin provocările de securitate și migrație pentru statele influente din UE.

Implicit, vești proaste pentru Republica Moldova, Ucraina, Georgia, care vor primi explicații pe modelul "de ce nu se poate" - a scris Andi Cristea pe Facebook.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25