Andi Cristea, europarlamentar PSD: Iohannis subminează economia României

Scutaru Cristina / 22 feb 2019 / 18:12 Salveaza PDF Comentarii
Andi Cristea
Descriere foto: Andi Cristea

Eurodeputatul PSD Andi Cristea reacționează față de inițiativa lui Klaus Iohannis de a trimite bugetul pe 2019 la CCR, refuzând astfel promulgarea legii bugetului, punând în pericol economia națională și lansând o serie de neadevăruri.

"Președintele Iohannis a intrat în campania electorală pe picior greșit. Mai întâi blochează Guvernul, apoi trece la nivelul următor. Încearcă să blocheze activitatea tuturor instituțiilor publice și să inducă panică în economia națională. Toate acestea în timp ce Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) anunța cu câteva zile în urmă că România înregistrează cea mai mare productivitate economica a muncii la nivel mondial. Detalii aici data.oecd.org/lprdty/gdp-per-hour-worked.htm.

Datele OECD nu sunt suficient de bune pentru președintele Iohannis. Șeful statului nu are încredere în economia țării, în români sau în partenerii internaționali. Refuzând să promulge bugetul țării, președintele desconsideră capacitățile și nevoile țării noastre, încercând să creeze impresia de haos generalizat, care afectează economia națională", potrivit lui Cristea.

Acuzațiile privind încălcarea principiilor descentralizării și al subsidiarității, deosebit de grave

 

De asemenea, europarlamentarul a adăugat că acuzațiile privind încălcarea principiilor descentralizării și al subsidiarității sunt deosebit de grave și că nu ar trebui lansate cu ușurință de către șeful statului.

"Președintele Iohannis a lansat astăzi neadevăruri incompatibile cu prestația unui lider european, mai ales în timp ce țara noastră deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Acuzând guvernul de încălcarea principiilor descentralizării și al subsidiarității, președintele Iohannis lansează mesaje de o gravitate majoră. Este regretabil că președintele Iohannis a ajuns în situația în care apelează la cifre false și încearcă să manipuleze opinia publică", a adăugat eurodeputatul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, 22 februarie, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că va trimite bugetul pe 2019 la Curtea Constituțională, șeful statului motivând că acesta nu respectă obligații asumate față de UE, încalcă unele drepturi fundamentale, a fost ignorat rolul Consiliului Fiscal și se aduce atingere principiului descentralizării si subsidiarității.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26