Ancka Gaica, vedetă după ce i-a făcut unui vârstnic. Cristache, singurul care spune lucrurilor pe nume

Sunt unii oameni care simt nevoia ca atunci când fac o faptă bună să epateze, să arate cât de tari sunt ei pentru că ajută pe cineva, uitând că sunt alte persoane care îi ajută pe sărmani fără a-și pune o etichetă pe frunte în sensul acesta.

Oamenii care fac fapte bune ar trebui să rămână în anonimat. Este un gest de bun simț să nu te lauzi cu ceea ce faci. Dar mai sunt și unii care, pentru a-și face capital de imagine sau pentru că suferă de lipsă de atenție, își pun ispravele pe Facebook. Și uite așa, încep să curgă like-urile, comentariile, mesajele care le dau confirmarea că sunt cineva, o mică vedetă Facebook.

În această ultimă categorie pare că se situează o tânără din Timișoara, Ancka Gaica. Fata a luat un vârstnic acasă, un om de 74 de ani pe care l-a văzut în parcarea unui supermarket, cu hainele ude și murdare.

Inițial Ancka Gaica a vrut doar să-i dea o pătură mai groasă, dar a ajuns îl ia în casă, unde i-a oferit o masă caldă şi l-a găzduit pentru... o noapte. Ea a povestit toată întâmplarea pe contul ei de Facebook, iar oamenii au fost impresionați de gestul ei.

"L-am vazut sărman, cu hainele murdare, ude, cu nişte pantofi mărimea 46 (aproximativ), fiind vizibil că poartă la picior cu trei numere mai mici. Îl întreb dacă vrea o pătură, mătuşa mea cumpărându-mi una nouă recent şi dorind să o donez pe cea veche", povesteşte tânăra.

"Desigur. Vreau pentru că eu am una care e cam subţire", i-a spus bărbatul de 73 de ani, pe nume Ciprian Gătăianţu.

Postări laudative

După ce a povestit toată întâmplarea, Ancka Gaica a avut interminabile postări în care spunea cât este de impresionată de mesajele de felicitare pe care le-a primit.

Precum un star de cinema, fata mulțumește tuturor pentru urările făcute, "dar nu are timp să le răspundă". Iată postările fetei, greșelile gramaticale îi aparțin:

"Va multumesc tuturor pentru urarile facute si complimentele frumoase...ma simt magulita...nu exista cuvinte sa descriu ce am in suflet cand citesc mesajele de la voi!!! Nu pot face fata sa raspund la fiecare in parte,de aceea va scriu aici! Ideea de baza:sa il ajutam pe CIPRIAN,cu orice...bani,mancare,haine...o sa va tin la curent cu tot! Astept mesaje in privat pentru cine isi doreste sa ajute si planurile de demarare in a actiona cu ajutoarele catre el! Va pup si va imbratisez cu drag! NU UITATI:IUBIREA este TOTUL!";

"Nu imi vine sa cred cum a luat TOTUL o asa mare amploare! Vreau sa multumesc parintilor mei Gaica Doru si Claudia pentru tot ceea ce reprezint astazi, ii multumesc lui D-zeu pentru maxima iubire pe care o am in suflet si o daruiesc cu sinceritate si altora si ma bucur ca sunt un exemplu demn de urmat! Nu ma asteptam la nimic din ceea ce se intampla! Va multumesc tuturor pentru miile de aprecieri si sutele de mesaje pe care le primesc...incerc sa le citesc pe toate si sa va raspund cum pot!E de nedescris sentimentul din suflet!

PS:FITI schimbarea pe care o doriti in lume! Oferiti iubire si D-zeu va va rasplati! CINE DORESTE SA IL AJUTE PE CIPRIAN,ASTEPT MESAJELE IN PRIVAT! O PRIMAVARA EXCELENTA! Va pup si va imbratisez cu drag!".

Mesajul lui Ionuț Cristache

Că este ceva în neregulă cu acest caz a sesizat și Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii "România 9", de la TVR 1.

"Oare faptA asta bună nu putea să rămână anonimă!? Ce e cu bunătatea asta exhibată fără niciun minim reflex de timiditate normală în atari situații? Bătrânul acela pun pariu că habar nu avea ce se întâmplă... S-o fi gândit săracul că masa caldă și perspectivele unui pat cu un acoperiș deasupra capului sunt toate condiționate de instinctele de regizor ale domnișoarei! "și încă una la masă, și acum ne uităm și aici, am și un selfie-stick, vă explic după despre ce e vorba, acum ne uităm în obiectiv"! Nu știu, poate că sunt exagerat, poate că mi se pare, poate... Repet, gestul este lăudabil, dar, totuși, îl faci ca să ai ce pune pe facebook, îl faci că să curgă like-urile sau îl faci pentru că simți pur și simplu să ajuți pe cineva, necondiționat de absolut nimic?", a scris Ionuț Cristache pe Facebook.

Unii veți spune că vorbim despre puterea exemplului, dar totuși, unele fapte bune au farmecul lor dacă sunt făcute în anonimat, fără a primi diplome și coroane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel