Ana Măiţă (Asociația Mame pentru Mame): ”Mă bate, dă în mine ca într-un animal”

Telefon
Telefon

Ana Măiţă (Asociația Mame pentru Mame) a dezvăluit ce mesaje primește de la femei care au relații abuzive, precizând că lipsa de creșe și grădinițe din România reprezintă un instrument de vulnerabilizare a femeilor. Aflați în rândurile ce urmează motivele care au stat la baza declarației.

Mă bate, dă în mine ca într-un animal...
Ma jignește, de față cu copilul...
Știu, trebuie sa plec...sau sa ii fac ordin să plece el...
Dar ce fac eu cu copilul? E mic, nu pot merge la munca sa îmi iau o chirie...cu cine sa îl las? La creșă nu sunt locuri că am întrebat...Nu am pe nimeni aici că am venit după el când ne-am luat...Nu pot munci că nu am cu cine sa îl las pe asta micul.

Aud asta de zeci de ori pe lună când răspund la telefonul de la Asociatia Mame Pentru Mame unor mame care au atins pragul disperării de a realiza că nu mai trebuie sa stea într-o relație abuzivă dar că nu pot ieși din relație din cauza că nu au unde să își lase copiii mici pentru a putea munci că sa supravietuiasca și ele și copiii.

Atunci când primesc telefoane de la mame abuzate, in ciuda sfaturilor mele si de multe ori a propriei lor convingeri că a sta cu un bărbat care te bate și te umilește regulat nu se poate numi viață, cea mai frecventa piedica în calea unei femei disperate sa scape, sa se salveze, e grija pentru copiii ei și pt ziua de mâine. Prefera să ia bătaia de rutină decât sa plece și să realizeze că, având un copil mic pentru care nu exista loc la creșă sau grădinița, nu poate munci că sa se întrețină.

Lipsa de crese și grădinițe in România nu e numai un inconvenient, e un instrument de vulnerabilizare a femeilor, mai ales a celor care se afla în relații abuzive. Lipsa de crese și grădinițe le face pe acestea să rămână în situații de risc, sub același acoperiș cu bărbați violenti. Pe scurt, lipsa de crese și grădinițe ucide femei și traumatizează copii pe viață.

Viața cere soluții practice, nu numai discursuri de îmbărbătare.

Avem nevoie de creșe ca să trăim.

De multe ori, in sensul cel mai brut al cuvântului.

Așteptăm de la noul guvern să ia măsuri urgente”, a scris Ana Măiță pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel