American, expulzat din Coreea de Nord. Motivul deciziei

Coreea de Nord a decis expulzarea unui cetăţean american care a intrat ilegal în ţară luna trecută,.

Bărbatul, identificat sub numele Bruce Byron Lawrence (sau Lowrance), a fost reţinut după intrarea sa în Coreea de Nord, venind din China, la 16 octombrie. El ar fi declarat "în timpul interogatoriului că a intrat ilegal în ţară la ordinele CIA" din SUA, a precizat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Potrivit presei sud-coreene, un bărbat cu acest nume a fost arestat în Coreea de Sud în noiembrie anul trecut după ce a încercat să treacă graniţa intercoreeană. Byron, în vârstă de circa 50 de ani şi originar din Louisiana, a fost expulzat atunci în SUA, după ce le-a explicat autorităţilor de la Seul că dorea să faciliteze negocieri între Statele Unite şi Coreea de Nord, în calitate de particular.

Nu s-a confirmat deocamdată dacă este vorba de aceeaşi persoană. Moartea studentului american Otto Warmbier, în iunie anul trecut, abia eliberat după 17 luni de detenţie în Coreea de Nord, a generat puternice tensiuni între Washington şi Phenian. Ulterior, în mai a.c., Coreea de Nord a eliberat trei deţinuţi americani, gest care a ridicat un obstacol major din calea summitului istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un din iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel