EXCLUSIV  Amenințări la siguranța națională. Claudiu Manda: E un articol declarat neconstituțional - video

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control parlamentar a activităţii SRI, a vorbit, la DC News, despre amenințările la adresa securității naționale.

"La noi, vulnerabilitățile și amenințările la adresa securității naționale sunt trecute în lege până la litera M. Pe de altă parte, s-a mai întâmplat ca în mandatul domnului Băsescu CSAT-ul să definească și alte vulnerabilități", a spus Claudiu Manda. "Din punctul meu de vedere, nu poate să decidă CSAT-ul o adăugare la lege spunând că există și alte amenințări", a adăugat acesta.

Întrebat dacă PSD poate fi definit ca o amenințare la siguranța națională, Claudiu Manda a spus: "Există posibilitatea dacă extrapolăm sau dacă găsim un conducător în fruntea statului, dar, din fericire, nu am avut nici în mandatul trecut, nici în mandatul actual un astfel de conducător, să spună rezultatul alegerilor unui partid politic despre care noi bănuim că ar avea o orientare mai spre stânga sau mai spre dreapta înseamnă o problemă la adresa securității naționale. Teoretic, dacă interpretăm actele legislative în acest moment în care ar putea ca CSAT-ul sau președintele să definească astfel de misiuni, orice fel de misiune, s-ar putea să interpreteze și așa. Dar, sigur, acesta este un exemplu exagerat", a punctat preşedintele Comisiei de control parlamentar a activităţii SRI.

Articol declarat neconstituțional

Discuția s-a îndreptat spre sesizarea penală pentru trădare inițiată de președintele PNL. Manda a mai declarat: "Dacă vorbim de legislație, este un articol declarat neconstituțional, art. 3 lit. f din legea 51 care stabilea la nivel de vulnerabilități sabotajul x, y, z după care spunea și alte amenințări. Cine definea alte amenințări? Că nu exista altă posibilitate să le definească decât legea. (...) Ați întrebat despre liderul opoziției care a făcut o plângere penală de înaltă trădare. Nu am de gând să comentez foarte mult ce face un turnător. (...) Dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune în acest sens, era obligația serviciilor să îndepărteze această amenințare", a mai zis Claudiu Manda.

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel