Ambasadorul Avramescu a cerut renunțarea la cifru. Corlățean îl cheamă la București

avramescu
avramescu

Fostul cosilier al lui Traian Băsescu, actual ambasador în Finlanda, Cătălin Avramescu, va fi chemat la București pentru a discuta "modul în care îşi îndeplineşte mandatul de reprezentare a intereselor" ţării, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlățean.  Avramescu a făcut o solicitare pentru a se renunța la comunicarea prin cifru.

"Avem o problemă pe care o voi clarifica foarte rapid, pentru că îl voi invita pe domnul ambasador să vină puţin acasă să discutăm modul în care îşi îndeplineşte mandatul de reprezentare a intereselor României", a afirmat Titus Corlăţean, la Antena 3.

"Finlanda este o capitală importantă. Avem şi părţi bune, dar avem şi dificultăţi, mai avem conaţionali de-ai noştri care generează nişte reacţii din partea finlandezilor, mai e o atitudine constantă, în ultima vreme totuşi nu atât de vizibilă, pe chestiunea legată de Schengen, or o astfel de capitală trebuie tratată profesionist din punctul de vedere al reprezentării diplomatice şi de acolo mi-au venit cel puţin câteva chestiuni care m-au uimit profesional", a relatat şeful diplomaţiei române.

 Corlăţean s-a declarat "uimit" că a primit o cerere din partea ambasadorului de a renunţa la comunicarea pe cifru.

 "Înseamnă că nu are obiectul muncii şi nu are ce face şi nu are ce scrie - în orice capitală europeană pot apărea lucruri pe care nu le dai în clar, pe infogramă, le dai pe un cifru - şi atunci are o mare problemă profesională. O altă chestiune care iarăşi m-a uimit: s-a opus la trimiterea ataşatului de muncă din partea Guvernului României. Ministerul Muncii a decis că trebuie să fie un om acolo, aşa cum există şi în alte capitale europene, care să se ocupe de reinserţia socială, de cooperarea cu autorităţile respective. Nu avea competenţa să îndrăznească să se opună la aşa ceva", a mai spus Corlăţean.

Cătălin Avramescu a fost numit ambasador în 2011,  când la conducerea ministerului de Externe era Teodor Baconschi, primind avizul  pozitiv din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului  la limită - 16 pentru, 15 împotrivă. De altfel, numirea lui Avramescu a declanșat discuții aprinse la vremea respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel