Amânare ceremonie omagiere victime comunism. Mesajul revoluționarilor către Iohannis

Revoluție-Decembrie-1989
Revoluție-Decembrie-1989

Asociația Revoluționarilor Anticomuniști din Decembrie 1989 salută decizia președintelui României de a amâna ceremonia publică din data de 20 mai a.c. pentru omagiererea victimelor comunismului, care urma să se desfășoare la Palatul Cotroceni.

Domnule Președinte, suntem obligați să facem două precizări, pentru o informare corecă a opiniei publice. Boicotul și critica noastră, pe care am adus-o în spațiul public, nu a fost o speculație, ci, în realitate, am solicitat respectarea adevărului istoric, precum afirmați și dvs.

A doua precizare se referă la faptul că suntem definiți ca  victime, precum cum reiese din comunicatul de presă! Apreciem respectul dumneavostră  pentru memoria celor decedați, a răniților, reținuților și a luptătorilor pentru victoria revoluției din Decembrie 1989, pentru democrație și scumpa libertate.  Eroii nu sunt victime și tot istoria spune că ei nu mor niciodată!

În calitatea dumneavoastră de șef al statului, ați dat dovada de maturitate, patriotism, și apreciem gestul ca fiind unul corect. Prin această decizie ați manifestat respect faţă de actul istoric din Decembrie 1989 şi, nu în ultimul rand, faţă de eroii martiri și luptători care l-au înfăptuit se arată într-un comunicat al Asociației Revoluționarilor Anticomuniști din Decembrie 1989 către Administrația Prezidențială.

 

Vezi și Ceremonie omagiere victime comunism, AMÂNATĂ. Iohannis a cedat ”speculațiilor”, mesaj de ultimă oră

Vezi și Comemorare Doina Cornea. Fiul disidentei anticomuniste refuză invitaţia lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel